23 Ağustos 2011 Salı

Kamber’in Kulakları Çınlasın

Evlilik konusunda özellikle erkeklerden aldığım 10’larca “Ya Katakulli, ayıp ediyosun ama!!! Eee, beni yazmışsın!!!” tepkilerinden sonra anladım ki, şu caaanım yaz günlerinde düğün-dernek yazıları pek bir itibar görüyor J

Bu arada Katakulli Perisi’nin reytingleri patlamışşş!!! (Bir gün istatistikleri de yayımlayacağım isim vermeden, hep beraber güleriz J) Allah Facebook’unda paylaşandan, tıklayıp okuyandan ve de arkadaş sohbetlerinde iki lafın arasına sıkıştırarak reklamımı yapandan gani gani razı olsun Bu işi reyting için mi yapıyorum???? Asla!!! Ama Google’da ilk sıraya yerleşmek de güzelmiş doğrusu Heheheee J

Neyse efendim konuyu dağıtmayalım. Aslında düğün-dernek meselesi epeydir kafamdaydı... Yazacak bir sürü şey bulmuştum. Ama bir arkadaşımın (Kod adı Gürz) yazılarım hakkında attığı maille başlayan uzuuunnn yazışmamız sonucunda, bana konuyla ilgili kendi tespitlerini de gönderince dedim ki tamamdır… Hazır, konusu gelmişken sıcağı sıcağına bunu da bi mıncıklayalım J

Sünnet, evlilik fark etmez... Her düğünde demirbaş sadece Kamber değildir. Özellikle, düğün atlatmış olanlarınız varsa bilin ki, elinizdeki davetli listesinin bir kısmını aşağıdakilerle oluşturdunuz:

Vahşi Dedeler: Ortalama 80 yaşlarında olup düğünün başında önce yemeklerini tırtıklarlar. Herhangi bir halk türküsünde mırıldanmaya başlarlar. Hızlanan parçalarla birlikte, son 20 yıldır için için kin kustukları delikanlılara “taş çıkarma” zamanının geldiğini anlar ve sahneye fırlarlar. Tansiyonları tavan yapana kadar her yakaladıkları ile vahşice dans ederler. (En az 1 adet)

Oynak Cavitgiller: Orkestraya, 5. dakikadan itibaren “Göbek havası yok mu kardeşim?” diyen, kapı gıcırtısına oynayan ve çoğunlukla düğün başlamadan demlenmeye başlamış amcalardır. Orta yaştadırlar. Gecenin sonunda hepsi birer Adnan Şenses’tir. Ceket belde, mendil elde, hoytaraaaa!!!! (En az iki adet)

Huriye Hanımgiller: Başörtülü yaşlı teyzelerdir. Sağlam dedikodu yaparlar. “Kim, ne taktı”yı sıkı takip ederler. Herkesten önce gelirler. Çantalarını kucaklarından bırakmazlar. Stratejik öneme sahip, görüşü iyi yere oturtulmazlarsa arızaya bağlarlar. (Taraf başına minimum 2’şer adet)

Sündürücü Teyze: Ankaralı Turgut ya da Lady Gaga çalması fark etmez. Sanki biri düğünden önce “Aman ha!! Düğünün eğlencesi senden sorulur. Herkesler dans edecek unutma!” diye talimat vermiş gibidir. Masalar arasında dolaşırlar ve genç yaşlı herkesi sündürerek oynamaya kaldırmaya çalışırlar. Genç bayanlar “Teyze, beni çekiştirme çünkü oynamıycam... Hatta sen de oynama bence... Hanım hanımcık otur yerine!” demek isterlerrrrrrr... Ammma diyemezler... Yapmacık bir gülümseme ile morarmaya başlayan kolunuzu, ellerinden kurtarmak en akıllıcasıdır. (1 adet)

Korsan Fotocular: Fotoğraf çekmeyle kafayı bozmuş, “an”ı yaşayamayan şahıslardır. (Bir keresinde şarjı bittiğinde yedek pil getirmedi diye karısını haşlayanını bile gördüm.) Yaş ve sayı sınırı yoktur.

Salon Boncukları: Sahneye çıkacak gibi dekolte giymişlerdir. Makyaj hakimiyetini kaybetmiş, 15-70 yaş arası kadınlardır. Karikatür gibi durmaktadırlar. Genelde göbek atmayı pek becerirler. “Ben burdayım!! Ben burdayım!” diye bağıranın, elbiseleri mi yoksa cartttt pembe rujları mı olduğunda karar vermeye kalkmayın… Nafile çaba J (Birçok adet)

Felekçiler: Sınırsız içki ile gözleri “tam manasıyla” parlamış ve kaymış zombiler. (Ne kadar az, o kadar iyi)

Gaipten Gelen: Ne gelinin ne de damadın (ve bittabi sünnet çocuğunun) varlığından hiiiççç haberdar olmadığı 8. dereceden bir akraba. Özellikle tebrik esnasında, pek bir içten sarılırlar. Genelde geçmiş yılların acısını çıkarmak istercesine vakumlu öperler. İstisna da olsa tekrar tekrar öpücük sırasına girdikleri tecrübe ile sabittir J

Gelinimsiler: Geline çok benzeyen, muhtemelen arada sadece birkaç gen farkı olan, lakin çok daha güzel/etkileyici kız kardeş veya kuzen. Düğündeki gençlerin çekirdek çitleyerek seyrettikleri kişi, budur. (Ama şunu bilsin ki onun düğününde de aynı formatta ve ondan daha güzel biri mutlaka olacaktır J)

Ahhhh… Hemen bir düğüne gidesim, “Belleri kıralımmmm!!!” diye höyküre höyküre halay çekenlerin arasına katılasım geldi birden… Oğğğlaaannn biziiiiimm… Kııızzz biziiimmmm… Teyyyy teyyyy teyyyyyyyyyyyy!!!!

Gürz’e Not: Katkıların için çokkkk ama çoooookkk teşekkürler J

2 yorum:

  1. Gittigim butun dugunleri tek tek hatirladim okurken. En sinir bozucu kismini da ben ekleyeyim; bir gun gelinlik giyme hayaliyle yanip tutusan 3-10 yas arasi kiz cocuklarinin hayalini gerceklestirme firsati bulup, gelinin uyuz olmasina aldirmadan gelinlik giyip, yeni gelinden daha nazli bir sekilde ortalarda dolanip iltifat beklemesi ve sorumsuz ana babalarin dugunu lunapark zannedip cocuklarini piste salmalari ve gelinle damadin 1 ay boyunca kursa gidip performe etmeye calistigi ilk dans sirasinda simarik cocuklarin cayir cayir bagirarak pistte yeni ciftin ayak altinda dolanmasi. cocuk sevmiyorum galiba :) ama daha da nefret etmemek icin esi dostu kirma pahasina da olsa kendi dugunume cocuk kabul etmemistim, cinnet geciren gelin ve kanli dugun baslikli 3. sayfa haberlerini engellemek icin de cocuk getirecekseniz gelmeyin diye rest de cekmistim. herseye ragmen dugun guzel sey :)

    YanıtlaSil
  2. ahhh evet... onlara da "bastı bacak gelinler" demek lazım herhalde :)))

    YanıtlaSil